صفحه اصلي > اخبار 


  چاپ        ارسال به دوست

کارگاه دو روزه آموزشی ترویج تغذیه با شیر مادر ویژه پزشکان مراکز بهداشتی درمانی روستایی و مراکز خدمات سلامت جامع شهری

کارشناس برنامه ترویج تغذیه با شیر مارد مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس ؛

سلامت کودک خود را با شیر مادر تضمین کنید

کارگاه دو روزه  آموزشی ترویج تغذیه با شیر مادر ویژه پزشکان مراکز بهداشتی درمانی روستایی و مراکز  خدمات سلامت جامع شهری در راستای اجرای برنامه های هفته" ترویج تغذیه با شیر مادر"، در 18 و 19مرداد ماه  درسالن اجتماعات مرکز بهداشت بندرعباس برگزار شد.

دکتر مشفق متخصص اطفال در خصوص الگوی رشد در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می کنند و شیردهی در  کودک بیمار ، دکتر هاشمی متخصص اطفال ، تکنیک شیردهی ، مرادی کارشناس سلامت خانواده معاونت بهداشتی ، اهمیت تغدیه شیرمادر – مشکلات شیردهی و مریم  قدمی کارشناس برنامه ترویج تغذیه  با شیر مادر واحد بهداشت خانواده مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس مباحثی مهم و کاربردی در این کارگاه ارائه کردند.

 مرادی در خصوص  مزایای تغذیه با شیرمادر براي کودک خاطر نشان کرد: تغذيه با شيرمادر طبيعی ترين و مؤثرترين راه تامین نيازهاي كودك و اطمينان از بر آورده شدن آنها و مهم ترين قدم براي ياد گرفتن شيوه مادري است.

وی افزود: مزاياي اجتماعي اقتصادي تغذيه با شيرمادر، تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد و مكيدن پستان مادر توسط نوزاد طي ساعت اول تولد هر دو در موفقيت شيردهي مؤثر هستند. گر چه ممكن است تماس اوليه منجربه تغذيه و مكيدن از پستان نشود، ولي تماس تنها هم مي تواند موثر باشد.

مرادی ابراز کرد: چنانچه تغذيه با شيرمادر از همان ساعت اول پس از تولد در بيمارستان شروع شود موفقيت مادر در تداوم شيردهي بيشتر خواهد شد.

دکتر هاشمی متخصص اطفال در توصیه به مادران گفت: به مكيدن و بلعيدن شيرخوار حين تغذيه دقت كنيد و به محض كند شدن مكيدن و بلعيدن،او را از يك پستان به پستان ديگر جا به جا كنيد. البته توجه داشته باشيد كه تركيب شيرمادردر هر وعده تغيير مي كند. در ابتداي تغذيه شيرخوار رقيق تر و در انتهاي هر وعده چرب ترو پر انرژي است پس با محدود نكردن مدت تغذيه او سعي كنيد شيرخوار شير چرب انتهايي را دريافت نمايد.

وی ادامه داد: براي كنترل منحني رشد شيرخوار به مراكز بهداشتي درماني مراجعه كنيد.فورا و با كوچكترين مشكلي خودسرانه تصمیم به تغذيه شيرخوار با شيرمصنوعي نگيريد و براي مشاوره به مراكز بهداشتي درماني مراجعه كنيد.

 مریم قدمی ابراز داشت: تغذيه با شير مادر درسال دوم تا يك سوم نيازهاي اساسي شيرخوار را تامين مي كند وموادي كه ممكن است در غذاهاي خانواده نباشد را فراهم مي نمايد. شيرمادر بعنوان يك غذاي ضروري و بي نظير براي رشد كودك و همچنين پيشگيري از بيماري ها در سال دوم زندگي بايد ادامه يابد.

 قدمی بیان کرد: وضعيت صحيح بغل كردن و پستان گرفتن شيرخوار را رعايت كنيد كه از بروز مشكلاتي مثل احتقان و زخم و شقاق .... پيشگيري مي كند، در صورت بروز اين مشكلات شيردهي رامتوقف نكرده و با كمك كاركنان بهداشتي درماني مشكل را برطرف كنيد.مكيدن صحيح و مكرر پستان در وضعيت صحيح مهم ترين عامل افزايش شيرمادر است.

کارشناس برنامه ترویج تغذیه  با شیر مادر واحد بهداشت خانواده مرکز بهداشت  بندرعباس ضمن تاکید بر مزایای شیردهی برای مادر و همچنین مزایای شیر مادر برای شیرخوار بیان داشت:اندام مادران شیرده به واسطه مصرف شدن تدریجی مقدار چربی که در دوران بارداری در بدن آنان ذخیره شده ، زودتر به حالت عادی ووزن قبل از بارداری خود برمی گردد و در نتیجه چاقی در آنان کمتر است .

قدمی ادامه داد:به دلیل ترشح هورمون مخصوصی در مادران شیرده ، آنان از امنیت خاطر و شادابی بیشتری برخوردار بوده و کمتر افسرده می شوند لذا تغذیه با شیر مادر منجر به ایجاد رابطه عاطفی مستحکم و دوطرفه بین مادرو فرزند می گردد .

وی تغذیه با شیر مادر را سبب رشد مطلوب و بقاء کودک دانست و افزود: شیر روزهای اول (کلستروم آغوز یا ماک)بسیار مغذی و حاوی مواد مفیدی برای مقابله در برابر بیماری هاست که اولین واکسن کودک محسوب می شود .

قدمی  در این زمینه تصریح کرد:شیر مادر نیازهای غذایی شیرخواران را در 6ماه اول تامین می کند و شیرخوار حتی به آب هم نیاز ندارد و حتی تغذیه با شیر مادر از بروز آسم ،اگزما و آلرژی و بسیاری از بیماریهای دیگر می کاهد و احتمال ابتلاء به بیماری های قلبی و عروقی در بزرگسالی را کاهش می دهد.

کارشناس بهداشت خانواده مرکز بهداشت بندرعباس،ضمن اشاره به برخی نکات برجسته شیر مادر افزود:شیر مادر در ابتدای هر وعده آبکی به نظر می رسد اما به تدریج که شیرخوار به مکیدن ادامه می دهد شیر ترشح شده دارای چربی بیش از سه برابر شیر اول می شود که غنی از انرژی و سفید رنگ است و به سیر شدن شیرخوار و وزن گیری او کمک می کند.

وی ادامه داد:نوزادان نارس می توانند با شیر مادر تغذیه شوند و حتی قبل از آنکه بتوانند مستقیم از پستان تغذیه شوند،شیر مادر را می توان مستقیم در دهان شیرخوار دوشید و یا دوشیده شده را بوسیله قاشق فنجان یا لوله معده به آنها داد.

قدمی در پایان اختلال در پیوند عاطفی مادر و کودک ،ابتلای بیشتر به اسهال و اسهال پایدار،ابتلای بیشتر به عفونت های تنفسی ،سوء تغذیه و کمبود ویتامین آ،احتمال حاملگی زودرس مادر و افزایش خطر کم خونی ،سرطان پستان و تخمدان در مادر را از خطرات تغذیه با شیر مصنوعی برشمرد.


٠٨:٠٩ - 1395/05/26    /    شماره : ٥٤١٠    /    تعداد نمایش : ٢٦٩



خروج